og  andre kort i OH serien 


    OH kort -OH cards Saga Mythos Morená 1001 Habitat Persona Personita Ecco Cope

HABITAT


88 bildekort - norsk bruksanvisning
 Kr 329,-

Bestill her

88 billedkort om mennesker og natur.
Et spill for lek og alvor.

HABITAT-kortene er maleriske beskrivelser av et vidt spekter av vare naturlige omgivelser på jorden. De fargerike kortene, som er på størrelse med vanlige spillkort viser oss mennesker i samhandling med omgivelsene. Mange av bildene er dokumentariske, andre nærmest mystiske, noen er alvorlige, andre er morsomme.

HABITAT bringer ingen nye oppdagelser og stiller ikke spørsmål med gitte svar. Kortene får frem assosiasjoner i oss, og disse assosiasjonene blir et viktig materiale i spillet. Alle kan delta, uansett alder. I dette spillet er det ingen tapere. Alle er vinnere.

Ingen fakta

HABITAT er ingen samling av fakta, men snarere et vidt spekter av sammenhenger og nettverk som menneskeheten fortsatt befinner seg i. Vi trenger alle vare ferdigheter for å kunne orientere oss og finne oss til rette, og ikke minst for å kunne titte over horisonten. HABITAT er latin og betyr "han/hun/det lever". Det er akkurat dét HABITAT-kortene utfordrer oss til.

.Hvor står vi i dag?

Alle kulturer inntar visse uttalte eller uuttalte holdninger til sine naturlige omgivelser. Slike holdninger kan endre seg gjennom tidene, og varierer dessuten fra sted til sted. Fra forestillingen om at mennesket er hersker over naturen til følelsen av at vi er ofre for den.

Vi lever i en tid med store forandringer og der utviklingen skjer med stormskritt. Ser vi bakover i historien, mister de fleste av oss oversikten etter noen få generasjoner. Hvilke følelser, hvilken viten fra tidligere perioder av historien bærer vi med oss fra våre forfedre? Også når vi skuer inn i fremtiden, kommer vi til kort.

Vi lever i en tid preget av nytenkning og søken. Alle vet vi at vi er nødt til å finne fram til en måte å leve på som har fremtiden for seg. Dagens mennesker har behov for å stoppe opp, trekke pusten dypt og spørre seg: Hva vil de neste 100 årene bringe?

Følelser og tanker

HABITAT vekker til live følelser og tanker, og enten vi bruker dem alene eller sammen med andre, opplever vi en sterk samhørighet med andre livsformer, som deler denne planeten med oss. Den engelske poeten Francis Thompsom sa engang: "Man kan ikke plukke en blomst uten at man samtidig forstyrrer en stjerne."

Maleren Christian Gronau

HABITAT-kortene er en samling bilder malt av Christian Gronau, som lever sammen med sin kone Ailen på en øy utenfor den canadiske Stillehavskysten. Huset deres er bare tilgjengelig fra vannet, og de ville dyrene finner seg til rette i deres selskap. I løpet av et år kan de observere mer enn hundre fuglearter fra vinduet i huset sitt.


Kortene selv gir ikke svarene, men stimulerer heller til å finne spørsmål om hvordan alle ting rund oss er forbundet med hverandre.


Habitat er en av mine favoritter. Den er stappfull med symbolikk, har bilder fra alt mulig i denne verden og bildene er fine og detaljerte. Jeg bruker Habitat mye, fordi den er så universal. Jeg anbefaler den sterkt.

Marja Schriever